sursa: Youtube

Tot mai multe ligi de fotbal europene au stabilit deja sau se aproprie de o decizie finală în ceea ce privește reluare competițiilor. Bundesliga s-a reluat deja iar până la finalul săptămânii numărul campionatelor reluate va ajunge la 4, după reluarea jocurilor în Estonia, pe lângă cele din Belarus și Insulele Feroe, notează Agerpres

Astfel, Bundesliga s-a reluat pe 16 mai, iar meciurile se joacă fără spectatori și cu un protocol sanitar strict. Semifinalele Cupei Germaniei vor avea loc pe 9-10 iunie, iar finala se va disputa pe 4 iulie.

Cluburile din Premier League revin marţi la antrenamente în grupuri mici, cu posibila revenire la pregătirea normală de săptămâna viitoare. Cluburile au fost anunţate că eventuala reluare a meciurilor se va face pe terenuri neutre, aprobate conform standardelor sanitare şi de siguranţă, dar există şi speranţa că se vor putea juca partide după principiul acasă şi în deplasare. Nu a fost fixată încă o dată clară pentru reluarea meciurilor.

Cluburile din primele două ligi spaniole au început de luni antrenamentele în grupuri de maximum 10 jucători, iar La Liga speră să se reia în 12 iunie.

În Italia, cluburile ar fi trebuit să înceapă antrenamentele cu loturile complete de luni 18 mai, dar termenul a fost amânat din cauza unui protocol medical acceptat de guvern. Cluburile au votat pentru reluarea sezonului pe 13 iunie, așteptând o aprobare din partea guvernului.

Sezonul din Franța a fost declarat încheiat de guvern şi Paris Saint-Germain a fost declarată campioană. Olympique Lyon a anunţat că va cere despăgubiri după ce, în urma acestei decizii, a ratat prezența în cupele europene. Echipele Amiens şi Toulouse au ameninţat şi ele cu acţionarea în justiţie după ce au fost retrogradate.

Bundesliga austriacă se va relua pe 2 iunie, cu meciuri jucate din trei în trei zile. Liga turcă se va relua și ea pe 12 iunie şi ar urma să se încheie pe 26 iulie, potrivit preşedintelui federaţiei, Nihat Ozdemir. Prima ligă bulgară se va relua pe 5 iunie, fără spectatori şi cu un format redus, urmând să se încheie pe 1 iulie, a anunţat federaţia bulgară.

În România, echipele din Liga I au fost nevoite să intre în cantonamente centralizate cu regim închis. Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat că intenţionează să reia actuala ediţie a campionatului Ligii I în weekend-ul 13-14 iunie. Cluburile din Liga I sunt obligate să efectueze câte trei teste pentru COVID-19 fotbaliştilor.