Spitalul Județean de Urgență Târgoviște (sursa foto: Facebook)

Claudiu Dumitrecu, managerul Spitalul de Urgență din Târgoviște a avut o intervenție în cadrul postului Digi24 în care a vorbit despre faptul că la secția de Terapie Intensivă din cadrul spitalului său nu mai sunt locuri și „a pierdut” pacienți în drumul spre transfer. 

Managerul Spitalului susține că „presiunea este maximă” și locuri în alte Terapii Intensive se găsesc din ce în ce mai greu.

Claudiu Dumitrescu spune că are trei motive pentru care continuă activitatea la ATI Târgoviște și nu este adeptul mutării pacienților.

Primul și cel mai important, susține el, este că „a pierdut” pacienți în timp ce s-a încercat transferul lor. Managerul explică că, de la unitatea ATI din spital până la aparatele din ambulanțe, este drum lung iar pacienții pot pierde lupta cu viața.

Chiar astăzi la Târgoviște, un pacient a decedat în drum spre mutarea lui. Pacientul necesita intubare, dar nu mai existau locuri în Terapia Intensivă de la Târgoviște.

Al doilea motiv este profesionalismul desăvârșit al colegilor managerului.

Ultimul motiv menționat de Claudiu Dumitrescu este investiția mare de la targoviște, unde s-a creat și un compartiment izolat de restul spitalului pentru pacienții COVID.

Terapia Intensivă de la Târgoviște este plină, iar Dâmbovița este unul dintre cele mai afectate județe. Managerul de la Târgoviște consideră că s-ar putea mări cu 4-6 locuri capacitatea la ATI, dar cu mai multă forță umană de care spitalul județean nu dispune.