sursa: mapn.ro

Echipa MApN care a executat, timp de două săptămâni, misiunea de sprijin a autorităţilor statului Alabama, în contextul măsurilor de combatere a pandemiei de COVID-19, se va întoarce miercuri în ţară.

Cooperarea dintre România şi statul Alabama se desfăşoară sub programul de parteneriat statal (State Partnership Program) lansat în anul 1993, program coordonat de Comandamentul Forţelor Americane din Europa (USEUCOM).

Consolidarea Parteneriatului strategic cu SUA reprezintă un obiectiv major al politicii externe și de apărare a României.

”Până în prezent, au fost desfăşurate mai mult de 200 de acţiuni bilaterale între România şi Alabama, cu accent pe creşterea interoperabilităţii dintre structurile militare, la standarde NATO, promovarea stabilităţii la nivel guvernamental, asistenţă în dezvoltarea instituţiilor democratice şi a mecanismelor economiei de piaţă, sprijin pentru autorităţile civile, furnizarea de ajutor umanitar, precum şi sprijin în procesele de dislocare şi susţinere a detaşamentelor militare române în teatrele de operaţii”  se arată în comunicatul de presă.