marcel, ciolacu, sfidează, reguli, covid
Marcel Ciolacu sfidează regulile anti-COVID (sursa foto: Digi24)

Mai multe imagini au apărut în această dimineață în presă în care liderul PSD Marcel Ciolacu stă la masă cu alte 10 persoane sfidând regulile care nu permit ca la masă să stea mai mult de 6 persoane. 

În imagini se observă că la masă cu Marcel Ciolacu stă și fostul premier, Mihai Tudose, într-o stațiune din județul Buzău.

Ce spune Marcel Ciolacu

„Eram la restaurant cu fiul meu, cu nepotul meu, cu prietena lui, cu fratele meu, eram în familie, cam 10 persoane. Era un eveniment privat. Mihai Tudose era în trecere spre București și s-a oprit și el acolo. Presupun că cine ne-a fotografiat a anunțat și la 112”, a declarat liderul PSD pentru Libertatea.

Acesta a adăugat că a venit și poliția acolo, dar cei de la masă s-au dispersat pentru că au stat împreună la o singură masă doar câteva minute.

„Restaurantele nu sunt închise în zonele cu scenariul verde, așa cum am fost și eu, iar tot ce s-a întâmplat s-a întâmplat la ora 22:00, iar la ora 23:00 am plecat. Nu e necesar să port masca, legislația nu impune purtarea măștii de protecție în scenariul verde și când ești cu familia cu care locuiești la masă”, a mai declarat Ciolacu pentru Libertatea.

Ce spune Poliția

„În urma unor sesizări, cu privire la eventuale încălcări ale normelor sanitare în vigoare în incinta unei unități turistice din județul Buzău, un echipaj de poliție s-a deplasat la locația indicată, pentru a face verificări în sensul celor sesizate și pentru a lua măsurile legale în situația confirmării celor semnalate. La momentul sosirii la adresă, polițiștii au constatat că în interiorul incintei se aflau 3 persoane și alte 3 erau în afara spațiului închis”, conform declarațiilor autorităților citate de Digi24.

Autoritățile adaugă că personalul a fost amendat pentru că nu purta masca de protecție.

Cuantumul amenzilor se ridică de 21.000 de lei, fiind date 11 sancțiuni. Și persoanele de la masă au fost amendate pentru nerespectare măsurilor prin care se interzice ca la o masă într-un restaurant să stea mai mult de 6 persoane dacă nu fac parte din aceeași familie.