Marcel Vela: (sursa: Facebook)

Ministrul de Interne Marcel Vela, aflat în vizită la Vama Nădlac, a declarat că de mâine vor fi deschise încă cinci puncte vamale. Decizia vine după ce în weekend, oamenii au așteptat și 12 ore pentru a intra în țară, conform Digi24

„De mâine, în urma discuțiilor de azi, Poliția de Frontieră din Ungaria și din România vor stabili următoarele lucruri: tranzitul de autoturisme să se facă pe mai multe intrări, pentru că acum se fac doar pe Nădlac, Nădlac 2 și la intervenția noastră și înțelegerea dânșilor și pe încă trei puncte. După discuția de astăzi avem posibilitatea să deschidem pe încă cinci puncte. Acum se intră pe Nădlac 1, Nădlac 2, pe Vărșand, pe Borș și Petea. De mâine, dacă ne înțelegem și sper să ne înțelegem în urma discuțiilor de astăzi, se va putea intra pe Cenad, pe Turnu, pe Salonta, pe Valea lui Mihai și pe Urziceni”, a declarat Marcel Vela.

Ministrul a mai spus că o soluția ar fi și transportul persoanelor cu autocare.

Întrebat de jurnaliști dacă este adevărat că românii erau opriți în Ungaria, pentru a i se da ministrului informația că situația este sub control, Marcel Vela a catalogat această informație drept știre falsă, afirmând că Poliția de Frontieră Română nu poate să impună nimic Poliției de Frontieră din Ungaria. În plus, a spus Vela, Ungaria are orar stabilit în care permite tranzitarea frontierei.

Șefii Poliției de Frontieră din România și Poliției de frontieră din Ungaria se vor întâlni miercuri pentru a stabili noi reguli pentru trecerea graniței.