Boris Johnson
Boris Johnson / sursa: wikipedia commons

Restricțiile Covid din Anglia vor deveni mai dure dacă nu se respectă regulile, a avertizat ministrul Sănătății,Matt Hancock, deoarece guvernul introduce amenzi de 10.000 de lire sterline pentru persoanele care nu respectă izolarea, potrivit BBC.

Secretarul pentru sănătate a declarat reporterilor că țara se confruntă cu un „punct de răscruce și avem de ales”.

„Dacă toată lumea respectă regulile, atunci putem evita lockdown-ul național suplimentar.”

Primul ministru are în vedere și reducerea orelor de funcționare a pub-urilor.

Întrebat dacă Anglia ar putea face față unui alt blocaj național, Hancock a spus: „Nu exclud, dar nu vreau să se întâmple”.

Cetățenii din Anglia care refuză un ordin de autoizolare ar putea fi amendați cu până la 10.000 de lire sterline, începând cu 28 septembrie.

Nouă datorie legală impune oamenilor să se autoizoleze dacă au test pozitiv pentru coronavirus, sau sunt contacți direcți.

Noile măsuri includ, de asemenea, o plată unică de sprijin de 500 de lire sterline pentru cei cu venituri mai mici și o penalizare pentru angajatorii care îi pedepsesc pe cei cărora li se cere să se izoleze.

Amenzile vor începe inițial de la 1.000 de lire sterline, crescând la 10.000 de lire sterline pentru infractorii recidiviști și pentru „cele mai flagrante încălcări”.

Până acum, sfaturile pentru auto-izolare au fost doar îndrumări.

Primul ministru Boris Johnson a spus: „Trebuie să facem tot ce putem pentru a controla răspândirea acestui virus, pentru a preveni infectarea celor mai vulnerabili oameni și pentru a proteja NHS și pentru a salva vieți”.

Peste 19.000 de amenzi au fost emise în Anglia și Țara Galilor pentru presupuse încălcări ale legilor coronavirusului, a declarat procurorul general la începutul acestei săptămâni, dar mai mult de jumătate nu au fost plătite până acum.