Nelu Tătaru (sursa: YouTube)

Nelu Tătaru a fost marți seară la Digi24 unde a făcut o serie de precizări cu privire la situația teatrelor care rămân închise, dar și faptul că testarea în masă din Capitală a fost stopată. 

Cu referirea la teatre, Tătaru consideră că acestea sunt mai mari ca și spațiu, acesta fiind unul foarte închis, aerisirea făcându-se greu: „Gestionăm o cameră închisă”. în Biserică se intră și apoi se iese, a continuat Tătaru.

Este posibil deja să mergem la spectacole cu maxim 500 de persoane în aer liber, a spus Tătaru. Acesta crede că teatrele ar putea fi deschise la 1 iulie.

Testarea primarului Firea de pe Arena Națională

Tătaru susține că Direcția de Sănătate Publică a constat că acolo, pe Arena Națională, nu se pot face testări. „Testarea este un act medical, nu se poate realiza pe stadion”, consideră Tătaru. Activitatea medicală nu se poate desfășura, deci, într-un astfel de spațiu. Totuși, Tătaru a ținut să precizeze că nu el a dat ordinul prin care nu s-a mai permis testarea în masă.

Despre testarea Ministerului Sănătății

„Vor fi testați pacienții care vin la analize, cu acordul lor”, a susținut Nelu Tătaru. Testul va arăta dacă cel testat a trecut prin boală sau nu.

În final, Ministerul Sănătății a conchis că vede cetățenii care trec strada și își ridică masca, fiind aglomerație, fiind clar că au învățat ceva din această pandemie.

Cu privire la cei care nu cred în această pandemie: „Întotdeauna am spus, poate că cei mai vocali sunt 10%, iar restul de 90% sunt cei tăcuți care au respectat regulile”.