Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru
Nelu Tătaru (sursa: Youtube)

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spune că, dacă regulile de igienă și măsurile de protecția vor fi respectate, vom avea o creștere mică a cazurilor de infectare cu noul coronavirus. Ministrul spune că ar putea fi reintroduse măsuri restrictive în zonele în care apar focare, conform Digi24.

Ministrul a declarat că „mergem cu a treia măsură de relaxare”. El consideră că va urma o creștere, dar va fi progresivă și nu exponențială, în cazul în care vom respecta acele precauții, reguli de igienă și normele de aplicare a unor ordine care stabilesc aceste relaxări. „Dacă toate regulile vor fi respectate putem gestiona și un număr de cazuri care va crește de la o zi la alta”, a adăugat Ministrul Sănătății.

Tătaru a vorbit și despre potențialele măsuri restrictive: „În condițiile în care vom vedea că există o transmitere accentuată în comunitate și vom vedea care sunt zonele cu anumită preponderență, vom interveni în acele zone, urmând ca progresiv, odată cu limitarea, să retragem aceste restricții, dar se poate și să intervenim la nivel general dacă vedem o transmitere în comunitate care este generalizată”.

Întrebat ce trebuie să înțelegem prin transmitere accentuată, ministrul a spus: „Adică să vedem că apar un număr de 250 de cazuri. Menținerea ne arată că există un focar. Creșterea spre 300 înseamnă că avem transmitere și trebuie să reintervenim”.