Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru
Nelu Tătaru (sursa: Youtube)

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a avut o intervenție, prin telefon, la postul Digi24. El a vobit despre evoluția pandemiei de coronavirus, externarea asimptomaticilor, teoriile conspiraționiste și altele.

„Suntem pe un platou în contextul pantei descendente”, a început intervenția Ministrul Sănătății. „De astăzi, dirijarea asimptomaticilor se va face spre domiciliu după 10 zile de la internare”, a continuat acesta. În aceste condiții, unele creșteri de noi infectați, „sunt asumate”.

„Sursele de informații neautorizate bagatelizează pandemia”, susține Tătaru. Ministrul recomandă precauția și respectarea tuturor măsurilor de protecție.

Tătaru a mai declarat că nerespectarea regulilor poate duce spre o creștere exponențială, acum având doar transmitere comunitară accentuată.

Sfârșitul lunii august ar putea marca o viață cvasi-normală, spune Ministrul. „Poate fi deturnat acest pronostic de nerespectarea regulilor și se pot impune noi restricții sau se poate rămâne în starea de alertă”, a adăugat acesta.

Cu privire la mutațiile noului coronavirus, Tătaru susține că există descoperite mai multe tulpini diferite, de care specialiștii intuiau. În ceea ce privește tratamentele aplicate în țara noastră, acestea sunt cele administrate în toată Uniunea Europeană.

Sfatul lui Nelu Tătaru, în finalul intervenției: „Să ne informăm numai din surse oficiale”.