Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru
Nelu Tătaru (sursa: Youtube)

Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, neagă că ar exista neînțelegeri între el și premierul Ludovic Orban în privința excepțiilor de la purtarea măștii. 

Surse guvernamentale declaraseră anterior pentru Digi24 că premierul Ludovic Orban nu a fost de acord cu excepțiile menționate în Ordin comun al Ministerului Sănătății și Ministerului de Interne privind purtarea măștilor de protecție, motiv pentru care măsurile vor fi rediscutate. Acesta este, de altfel, motivul pentru care ordinul nu este deja publicat în Monitorul Oficial.

Tătaru a declarat, la Iaşi, că specialiştii propun o serie de măsuri, însă decizia finală în ceea ce priveşte excepţiile de la obligativitatea purtării măştilor este luată în Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.

Ministrul Tătaru susţine că ordinul în care erau prevăzute excepţiile nu va fi publicat în Monitorul Oficial până când nu va fi validat de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, acesta fiind motivul pentru care nu a fost publicat încă.

„Fiecare din aceste excepţii este luată şi cântărită de fiecare minister în parte. Încă nu avem o decizie finală. Ministerul Sănătăţii a pus, din punctul de vedere al Ministerului Sănătăţii şi al experţilor în sănătate, anumite excepţii, dar ele trebuie adaptate la situaţia în care ne aflăm, la respectarea unor reguli. Dacă punem o excepţie şi acea excepţie se află într-o zonă sau într-un grup care nu respectă nişte reguli, s-ar putea ca acea excepţie să fie cea care dăunează în acest moment”, a adăugat ministrul sănătăţii.

Volume 50%