Nelu Tătaru: prima tranșă de vaccinuri împotriva COVID-19 ar putea ajunge în România în luna decembrie (sursă foto: Pikrepo)

Nelu Tătaru a declarat că cele 1,29 milione de vaccinuri împotriva COVID-19 care revin României din prima tranșă ar trebui să ajungă în țară în luna decembrie, urmând să fie distribuite în primele luni ale anului 2021.

În interviul acrodat Digi24, Minsitrul Sănătății a explicat că la vaccin vor avea acces în primul rând persoanele înaintate în vârstă, persoanele care suferă de comorbidități și personalul din sectorul sanitar și cel didactic.

În total, România a solicitat Comisiei Europene 10,7 milioane de doze din vaccinul care va urma să fie aprobat. Comisia Europeană poartă în momentul de față discuții cu cinci firme care concurează în găsirea și testarea unui vaccin care să poată fi pus în siguranță pe piața europeană.

Procedeul de testare este, însă, greu de finalizat, deoarece la apariția fiecărui caz în care un pacient mainfestă reacții adverse, testarea este oprită, până când o comisie independentă stabilește că nu există nicio legătură între administrarea vaccinului și reacția apărută.