Sondaj: Nicușor Dan se află cu aproape 9 procente în fața Gabrielei Firea
Nicușor Dan se află cu aproape 9 procente în fața Gabrielei Firea în sondajul INSCOP

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Nicușor Dan își arata nemulțumirea fata de campania de vaccinari demarată de Primăria Capitalei, acesta acuzănd-o direct pe Gabriela Firea de o cheltuială nejustificată a fondurilor publice.

„Dacă vrea să facă ceva pentru protecția bucureștenilor, Gabriela Firea trebuie să dezvolte propria infrastructură de testare (teste, aparate, specialiști) și să testeze angajații în contact cu populația (cadre medicale, șoferi STB, funcționarii pe relații publice, asistenți sociali). De altfel, a și anunțat asta încă din 10 aprilie, dar nu a făcut nimic în acest sens.

Cele două testări în masă pe care le începe zilele acestea reprezintă o cheltuială inutilă a banului public. O ambiție puerilă „am zis că fac teste, le fac, nu contează cum”, fără nicio justificare științifică.”

Totodata, Nicușor Dan susține ca efectuarea testelor PCR in acest moment este pură demagogie, riscul infectărilor ulterioare fiind la fel de mare.

„Testarea cu testele care detectează anticorpi (nu știm în acest moment ce tip de teste este folosit) este prematură și dublează efortul Ministerului Sănătății. Specialiștii spun că testul individual este relevant după 2-3 săptămâni de la posibila infectare, deci că testul statistic pe populație trebuie făcut la 2-3 săptămâni după calmarea epidemiei. România nu este încă în această fază.”