Nicusor Dan
Nicusor Dan / sursa: facebook

ACTUALIZARE: Nicușor Dan a scris pe Facebook că s-a testat pentru COVID-19 și că a decis să se autoizoleze până la primirea rezultatului. „Nu am niciun fel de simptome specifice bolii”, a scris primarul ales al Capitalei. Nicușor Dan s-a aflat în același platou de televiziune cu o persoană infectată. Este vorba despre aceeași emisiune TV la care a fost prezent și premierul Ludovic Orban. Nicușor Dan a anunțat inițial într-o conferință de presă că nu va intra în izolare pentru că nu este contact direct, conform definiției.

“Am fost într-o emisiune TV, miercuri, înainte ca domnia sa (persoana confirmată cu COVID-19 – n.red.) să fie confirmat. Nu intru în definiția contactului, dar aseară am aflat informația și în cursul zilei de azi o să mă testez, ca să fie lucrurile foarte clare. Există o reglementare. Conform definiției de caz, nu sunt contact direct, nu am această obligație legală (de a mă izola – n.red.)”, a afirmat Nicușor Dan.

 “N-o să fac teoria contactului direct, care depinde de momentul când acest contact a avut loc, însă în acest moment legea sau cadrul legal nu mă obligă să fac nimic. În mod voluntar eu voi merge să mă testez”- a răspuns Nicușor Dan după ce a fost întrebat care este diferența între prezența sa și cea a premierului în studioul TV, unde au intrat în contact cu persoana bolnavă.