mască, baterii
Masca pe baza de baterii (sursa foto: GadgetMatch / Youtube)

Compania sud-coreeană LG a inventat o mască purificatoare pe bază de baterii care reușește să rezolve problema design-ului inconfortabil și a aburirii ochelarilor, conform Reuters

”PuriCare Wearable” (Pură Îngrijire Purtabilă) este masca nouă a celor de LG Electronics pe bază de baterii care cântărește cât o pereche de ochelari de ski și are două ventilatoare și filtre de aer cu particule de înaltă eficiență care curăță aerul inspirit, cât și respirația.

După ce majoritatea țărilor au introdus obligativitatea purtării măștii, producătorii și-au îndreptat atenția spre a face măști mai confortabile.

Printre problemele cu care se confruntă purtătorii de mască se numără dificultățile de respirație și ochelarii încețoșați, pe măsură ce respirația caldă scapă din partea de sus a măștii spre ochi.

„Respirația este cea mai mare preocupare atunci când vine vorba de a purta o mască de față, iar măștile de unică folosință au un cost imens pentru mediu”, a declarat pentru Reuters Choi Yoon-hee, înalt oficial al echipei de produse pentru soluții ale aerului a LG Electronics.

Masca vine cu o carcasă care încarcă bateria și dezinfectează masca cu lumină UV.

Dispozitivul va fi disponibil în al patrulea trimestru pe anumite piețe. LG nu a stabilit încă un preț. LG a mai spus că masca are o durată de viață a bateriei de aproximativ opt ore la setările de consum redus de energie și de două ore la cea mai mare setare.