OMS, scandal Italia, raport
Directorul OMS (sursa foto: Tedros Adhanom Ghebreyesus / Facebook)

Decesele zilnice de coronavirus în Europa ar putea atinge maximul de patru sau cinci ori mai mare decât cel din aprilie în decurs de câteva luni fără contramăsuri eficiente, a declarat Organizația Mondială a Sănătății, în timp ce alte nouă țări au raportat un număr record de noi infecții, conform The Guardian.

Dr. Hans Kluge, directorul regional al OMS pentru Europa, a declarat joi că Europa a înregistrat cel mai mare număr săptămânal de noi cazuri de Covid-19, deoarece virusul s-a răspândit rapid din nou pe continent.

„Situația epidemiologică în evoluție din Europa ridică mari îngrijorări: cazurile zilnice cresc, internările în spitale cresc, iar Covid este acum a cincea cauză principală de decese” în regiune, ucigând mai mult de 1.000 de persoane pe zi, a spus el.

Dar Kluge a spus că există motive pentru optimism, deoarece situația nu a fost aceeași ca în timpul primului val de pandemie, iar controalele mai stricte introduse de multe țări europene în această săptămână ar putea salva sute de mii de vieți.

„Înregistrăm de două până la trei ori mai multe cazuri pe zi comparativ cu luna aprilie, dar de cinci ori mai puține decese, iar internările în spital durează de două până la trei ori mai mult pentru a se dubla”, a spus el. „Pandemia de astăzi nu este pandemia de ieri – nu numai în ceea ce privește dinamica de transmitere a acesteia, ci și în modul în care suntem acum echipați pentru a face față acesteia.”