sursa: pixabay

Coaliția condusă de Organizația Mondială a Sănătății care luptă împotriva pandemiei COVID-19 solicită guvernelor și sectorului privat să ajute la strângerea de 31,3 miliarde de dolari în următoarele 12 luni pentru a dezvolta și livra teste, tratamente și vaccinuri pentru boală, potrivit Reuters.

Reînnoindu-și apelul de vineri pentru colaborarea globală împotriva pandemiei, a declarat că până în prezent au fost contribuite 3,4 miliarde de dolari pentru coaliție, lăsând un decalaj de finanțare de 27,9 miliarde de dolari. Din aceasta, 13,7 miliarde USD au fost „necesare urgent”.

OMS lucrează cu o mare coaliție de organizații de dezvoltare a medicamentelor, finanțare și distribuție în cadrul a ceea ce numește ACT-Accelerator Hub.

Inițiativa este menită să dezvolte și să furnizeze 500 de milioane de teste COVID-19 și 245 milioane de cursuri de tratament nou pentru boală către țările cu venituri mici și mijlocii până la jumătatea anului 2021, se arată într-un comunicat.

De asemenea, se speră că 2 miliarde de doze de vaccinuri, inclusiv 1 miliard care vor fi cumpărate de țările cu venituri mici și medii, vor fi disponibile până la sfârșitul anului 2021.