ludovic, orban
Ludovic Orban (sursă foto: Facebook)

Instituţiile publice din România implicate în combaterea epidemiei de coronavirus au transmis spre decontare, din fonduri europene, cheltuieli de aproape 600 de milioane de euro, a declarat sâmbătă premierul Ludovic Orban, citat de Agerpres

Potrivit acestuia, toate cererile „sunt în procesare”, iar fondurile utilizate pe perioada crizei sanitare generate de virusul SARS-CoV-2 vor fi decontate.

„Avem solicitări din partea tuturor entităţilor, inclusiv din partea autorităţilor locale, de decontare din fonduri europene pe cheltuielile COVID de aproape 600 de milioane de euro. Toate aceste solicitări sunt în procesare şi ele vor fi decontate. Vom procesa rapid toate solicitările şi vom deconta toate cheltuielile, evident, legale, care sunt făcute legal, care sunt făcute în conformitate cu legea”, declarat Ludovic Orban.

„Să spui că nu faci achiziţii că îţi e teamă că nu îţi decontează, asta e o falsă scuză. Noi am pus la dispoziţie aceşti bani, banii există şi vom deconta orice cheltuială legală făcută în această categorie de cheltuieli pe care am stabilit că le finanţăm”, a afirmat premierul.

Ludovic Orban, care este şi preşedinte al Partidului Naţional Liberal, a fost prezent la Râmnicu Vâlcea la prezentarea proiectului „Parc Industrial”, al candidatul PNL la Primăria Râmnicu Vâlcea.