rating de tara, Ludovic Orban
Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban s-a testat la cerere pentru coronavirus, după ce săptămâna trecută s-a aflat în același platou de televiziune cu o persoană care a fost confirmată pozitiv- anunță Guvernul. Orban nu va mai participa la evenimentele programate luni. 

„Participarea premierului Ludovic Orban la evenimentele programate în cursul zilei de astăzi, 5 octombrie, a fost suspendată urmare a faptului că una dintre persoanele alături de care s-a aflat în acelaşi platou de televiziune, în cursul săptămânii trecute, a fost confirmată pozitiv, duminică, la testul pentru noul coronavirus”, informează instituția.

Conform sursei citate, „premierul Ludovic Orban a solicitat în această dimineaţă efectuarea unui test la cerere pentru noul coronavirus”.

„Premierul nu a manifestat simptome specifice infectării cu noul coronavirus. Până la primirea rezultatului, premierul a suspendat întâlnirile fizice cu alte persoane”, mai scrie în comunicatul Executivului.

Ulterior, premierul Ludovic Orban a declarat la Digi24 că nu se încadrează în definiția contactului direct, că a venit cu mască la emisiune, a stat la distanță de ceilalți invitați, iar la plecare a purtat iar mască.

Însă, a decis să se izoleze la birou până la primirea rezultatului, pentru a evita contactul cu alte persoane.