papa, francisc
Papa Francisc (sursa: Wallpaperflare)

Papa Francisc le-a transmis italienilor să nu se grăbească să declare victoria împotriva noului coronavirus, chiar dacă s-a redus substanțial numărul îmbolnăvirilor în această țară.

”Aveți grijă, nu declarați prea repede victoria!” le-a transmis Papa credincioșilor adunați, duminică, în Piața San Pietro. Potrivit Reuters, Suveranul Pontift le-a cerut italienilor să respecte în continuare măsurile impuse de guvernul de la Roma.

Reacția Papei Francisc a avut loc imediat după ce mulțimea de credincioși a răspuns cu aplauze atunci când Suveranul Pontif le-a spus enoriaşilor că prezenţa lor, deşi redusă, este un semn că Italia a depăşit faza acută a pandemie. ”Trebuie să respectăm în continuare regulile. Slavă Domnului, ceea ce a fost mai greu este pe cale să treacă”, a adăugat Papa.

Italia rămâne unul dintre statele europene cele mai afectate de pandemia de coronavisus, cu aproape 34.000 de decese. Acest bilant situează țara pe locul patru e în ceea ce priveşte numărul de oameni care și-au piedut viața din cazuza COVID-19 după SUA, Marea Britanie şi Brazilia.