Sursă foto: Basilica

Patriarhia Română solicită revenirea rapidă la oficierea slujbelor în interiorul lăcașurilor de cult, măsură pe care o consideră pe deplin justificată și adaptată actualei situații din societate românească, potrivit unui comunicat de presă citat de Digi24.

Patriarhia menționează că revenirea la slujbele oficiate în interiorul bisericilor trebuie făcută ținându-se cont de toate normele sanitare impuse de autorități. Pentru a reveni la situația de dinainte de pandemie, B.O.R afirmă că au fost făcute demersuri către autorități.

Cererea a fost argumentată spunându-se că, pentru comunitatea creștin ortodoxă, este esențială păstrarea echilibrului său spiritual și că pentru România credința creștin ortodoxă este fundamentală, dat fiind numărul mare de oameni care sunt implicați în viața reală a Bisericii Ortodoxe Române.

De asemenea, Patriarhia susține că în bisericile din România, atât ortodoxe cât și aparținând altor culte, au fost respectate normele impuse de autorități iar conducerea Bisericii a fost interesată de protejarea sănătății publice.

Zilele trecute, Raed Arafat a declarat că slujbele nu vor putea fi ținute în spații închise de la 15 iunie, urmând ca aceasta restricție să fie ridicată într-o etapă ulterioară a relaxării. Momentan, slujbele pot fi făcute în spații închise doar în cazul serviciilor religioase private, la care nu pot participa mai mult de 16 persoane.