sursa: Pixabay

Patru pacienţi de la secţia de chirurgie plastică a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19 – se arată într-un comunicat al conducerii spitalului. Primul pacient testat pozitiv este un bărbat de 63 de ani, internat cu traumatism la un deget de la mâna stângă, fără simptome specifice COVID-19.

„Pacientul a prezentat sindrom febril şi, conform protocoalelor medicale, a fost izolat într-un ‘salon tampon’ şi a fost testat COVID-19 în laboratorul SJU Slatina, rezultatul din data de 06.06.2020 fiind pozitiv”, se precizează în comunicat. Apoi, au fost testați toţi pacienţii internaţi la secţia de chirurgie plastică, iar rezultatele analizelor au indicat încă trei cazuri de infectare cu noul coronavirus. Toți trei sunt asimptomatici.

Personalul secţiei este asimptomatic şi va fi testat pentru COVID-19 în zilele următoare. Conducerea spitalului a anunţat că urgenţele aferente secţiei de chirurgie plastică vor fi preluate de linia de gardă de la chirurgie generală sau vor fi transferate către alte spitale din zonă.