Leicester, Marea Britanie (sursa: Wikipedia)

Prima carantinare locală din Marea Britanie este în Leicester, după noile decizii luate de Guvernul britanic. Din totalul de aproximativ 3.000 de cazuri din orașul britanic, 866 au fost înregistrate în ultima săptămână, potrivit The Independent

Secretarul britanic specializat pe sănătate Matt Hancock a declarat că în Leicester, magazinele neesențiale și școlile, iar măsurile împotriva răspândirii noului coronavirus vor fi extinse cel puțin cu două săptămâni mai mult decât în restul țării.

Între timp, primarul din Leicester spune că este foarte frustrat pentru că obține foarte greu informații de la Guvernul britanic.

Sir Peter Soulsby, primarul orașului britanic, a infirmat inițial informația conform căreia orașul pe care îl conduce ar fi fost carantinat. El a adăugat că numărul mare de noi cazuri confirmate în Leicester se datorează creșterii testării.

Datele de la mijlocul anului 2016 arătau că orașul are o populație de 348.300. Este, de altfel, cea mai populat oraș din zona East Midlands.