Ludovic Orban, prim-ministrul României, a prezentat astăzi în Parlament raportul despre starea economică. Premierul a prezentat principalele măsuri luate și a promis investiții masive în infrastructură, conform Hotnews.ro. Guvernul a fost criticat de liderul PSD, Marcel Ciolacu, dar și de Victor Ponta, care l-au amenințat cu o moțiune de cenzură. 

„Noi vrem să punem în practică un plan care să se bazeze pe un principiu foarte simplu: ce se poate produce în România să se producă în România, iar Guvernul să fie partenerul oricărui investitor care vrea să realizeze în România investiţii care să genereze cu adevărat producţii în România. (…) Pregătim un plan de reconstrucţie economică pe baze sănătoase, care să pună pe primul plan investiţiile, pentru că modul de creştere sănătos trebuie să se bazeze pe investiţii, inovare, aplicare a rezultatelor inovării, pe creşterea competitivităţii, a procesării în economia românească. Punem la punct o schemă foarte amplă a susţinere a investiţiilor. (…) Nu a existat niciodată în România un proiect atât de ambiţios cum este proiectul nostru. Vrem să alocăm sume uriaşe pentru investiţii publice în infrastructură de transport, energetică, sanitară”, a afirmat Orban.

În replică, Ciolacu l-a acuzat pe Orban că este „vestitorul austerității” și că „Am avut trei zile de stare de prostie a Guvernului PNL”.

Victor Ponta, lider Pro România, l-a atacat și el pe Orban. Acesta a afirmat că Guvernul  „a echilibrat balanţa comercială exportând români”, în final amenințându-l că dacă nu își dă el demisia, o moțiune de cenzură îl va da jos.

Totodată s-a iscat un scandal din cauza faptului că mai mulți lideri prezenți la tribună pentru susținerea discursurilor nu au purtat mască, conform Libertatea. Marcel Ciolacu, Victor Ponta sau deputatul ALDE Varujan Vosganian, nu au purtat mască. Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a rugat ca microfonul să fie dezinfectat înainte să vină la tribună prim-ministrul.

Nici distanțarea socială nu a fost respectată, însăși Ludovic Orban a fost de mai multe ori înconjurat de deputați PNL, la mai puțin de 1,5 metri.