Alexandru Rafila
Alexandru Rafila / sursa: facebook

Șeful Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila a declarat la Digi24, că numărul de cazuri de coronavirus a crescut la 3%, zilnic, față de 1 – 1,5% cât era acum 3 – 4 săptămâni. Acesta a adăugat că există deja o problemă de sănătate publică. 

Creștere este de 150 de cazuri în medie, în acestă săptămână, susține Rafila: „Media ultimei săptămâni arată o dublare a numărului de cazuri față de media săptămânii anterioare”.

„Ne-am întors la o valoare mult mai importantă față de perioada de la sfârșitul stării de urgență”, susține Rafila. Acesta dorește să vadă dacă această creștere se stabilizează în jurul acestei valori.

Șeful Societății Române de Microbiologie consideră că dacă numărul de persoane tinere este mai mare decât cele de o vârstă mai înaintată boli, am putea avea probleme reale.

Rafila a mai declarat că oamenii trebuie să respecte regulile pentru că doar acest lucru poate face diferența între o vară agitată și una mai liniștită.

În final, Rafila a concluzionat: „Mulți sperau ca transmiterea să dispară vara, dar numărul de cazuri crește în țări cu temperaturi ridicate”.