india
India (Sursă foto: Flickr)

India a raportat sâmbătă un număr record de 7.964 noi cazuri confirmate de coronavirus în doar 24 de ore, transmite Reuters. Prim-ministrul Indiei prevede o perioada foarte dificilă. 

Într-o scrisoare deschisă adresată întregii populații a Indiei, prim-ministrul Narendra Modi a cerut tuturor celor 1.3 milioane de oameni să respecte măsurile de izolare pentru a opri răspândirea virusului. „Țara noastră este asediată de probleme ce vin spre o populație vastă cu resurse limitate”, a declarat prim-ministrul, adăugând faptul că este conștient de gravitatea problemelor prin care au trecut mai ales lucrătorii din țară sau veniți din afara acesteia.

Guvernul ar putea extinde perioada de izolare, stabilită deocamdată până la 31 mai. În India au fost înregistrate în total 173.763 de cazuri de coronavirus, a noua țară ca număr de infectări în plan global. Însă răspândirea virusului nu a atins încă nivelul de vârf. Oficialii se tem că numărul va crește odată cu întoarcerea în sate a milioanelor de lucrători concediați, care vor pleca din orașe spre casele lor.