coronavirus, covid-19, medici, echipament, asimptomatici
Spitalul covid din Iasi, este functional doar pe jumatate

Angajaţii medicali din R. Moldova care se infectează cu noul coronavirus nu vor mai primi indemnizaţia unică de 16.000 de lei. Măsura a fost abrogată joi de către Guvern, iar proiectul urmează a fi transmis Parlamentului spre aprobare- informează infoprut.ro.

În unul din proiectele aprobate ieri de Guvern se regăseşte un alineat care prevede abrogarea articolului VI din Legea nr. 69/2020 cu privire la instituirea unor măsuri pe perioada stării de urgenţă în sănătate publică.

Articolul prevede acordarea indemnizaţiei unice de 16.000 de lei angajaţilor anumitor instituţii, inclusiv angajaţii medicali, angajaţii MAI, infectaţi cu COVID-19.

Potrivit argumentării proiectului, abrogarea acestei indemnizaţii este necesară întrucât autorităţile au luat deja alte măsuri de protejare a salariaţilor. Printre măsurile respective, Guvernul enumeră instruirile acordate personalului, regimul special de activitate instituit în instituţiile publice, dotarea instituţiilor cu dezinfectanţi şi măşti, dar şi majorarea salariilor medicilor.

Astfel, conform argumentării, aceste măsuri vor compensa efortul depus de personalul medical şi nu ar mai fi nevoie de acei 16.000 de lei oferiţi în caz de infectare.