Lefkada, Grecia (sursa: Pikist)

Un român care se afla în Grecia în vacanță se plânge pe un forum de pe Facebook că a fost tratat cu nepăsare de autoritățile din Grecia, după ce a fost confirmat cu noul coronavirus, rezultatul venind cu mare întârziere.

Bărbatul s-a aflat în izolare 24 de ore în Salonic. Apoi a plecat în Lefkada. Probabil că bărbatul a rămas în izolare 24 de ore, exact cum recomanda guvernul grec. Dar, având în vedere că rezultatul testului nu a venit în timp util, bărbatul a fost nevoit să plece în Lefkada, unde probabil era destinația lui finală de vacanță.

Abia după 4 zile de la realizarea testului, bărbatul a primit confirmarea infectării cu noul coronavirus, deci rezultat pozitiv la test. În cele 4 zile până la aflarea rezultatului, bărbatul spune că a mers fără mască și mănuși la magazine sau în alte spații. În perioada aceea, guvernul grec nu obliga turiștii sau cetățenii greci să poarte măști în spații închise.

Bărbatul și-a spus povestea prin intermediul unui forum de pe Facebook, unde s-a plâns că a fost lăsat singur și fără ajutor de autoritățile din Grecia.

El regretă vacanța și îi sfătuiește pe ceilalți români să evite călătoriile în străinătate în perioada următoare.

Bărbatul se află acum în carantină într-un hotel special pus de autoritățile din Grecia la dispoziția infectaților cu noul coronavirus. Acolo condițiile sunt bune, dar regretul rămâne.