alexandru, rafila
Alexandru Rafila

Profesorul Alexandru Rafila a comentat, joi, cele mai noi date privind numărul de cazuri de infectare cu coronavirus din Europa, pentru știrile Antena 3. 

În acest clasament, România ocupă locul 3, depășită doar de Portugalia și Suedia. Astfel, România este inclusă în zona galbenă a infectărilor cu coronavirus din Uniunea Europeană. „Lucrul acesta ar limita foarte mult circulația cetățenilor români”, a declarat Rafila.

„Trebuie să facem cu toții un efort individual ca să avem un răspuns colectiv, ca să putem să scădeam această incidență până în zona verde, pentru că discuția la nivelul Uniunii Europene privind libera circulație a cetățenilor în spațiul comunitar pune o anumită problemă: țările care depășesc media Uniunii Europene s-ar putea să fie constrânse, dacă doresc să-și  trimită cetățenii în celelalte țări care sunt în zona verde, aceștia să stea două săptămâni în izolare, a mai afirmat Alexandru Rafila.

Deja unele state au luat măsuri pentru a bloca călătoriile din România. Danemarca este începând de sâmbătă deschisă călătoriilor către şi dinspre majoritatea ţărilor europene, cu excepţia a şase ţări, printre care și România. Decizia este luată pe baza evoluţiei epidemiei de coronavirus în fiecare dintre acestea, a anunţat joi Ministerul danez de Externe.