spital, clinic, victor, babeș
Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș (sursa: Facebook / Ziarul Sănătatea)

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș din Timișoara nu mai primește pacienți infectați COVID-19 pentru că nu mai are locuri. La Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Brașov, programul se schimbă și se va renunța la săptămâna de izolare după cea de muncă. 

57 persoane sunt acum internate la Spitalul Victor Babeș Timișoara, iar 4 sunt în stare grava, internați la secția ATI. Astfel, spitalul nu mai are locuri disponibile pentru pacienții COVID, medicii fiind nevoiți să trimită pacienții la alte spitale din Timișoara sau din zone alăturate.

Situația din restul Timișoarei și zonele alăturate nu stă bine. La spitalul CFR Timișoara, 15 persoane sunt internate, toate în stare bună. La Spitalul de Psihiatrie Gătaia, situat la 50 de km de Timișoara, 14 pacienți COVID sunt internați. Aici a izbucnit recent și un focar.

În Spitalul Municipal din Timișoara, mai multe pavilione special pentru suport COVID ar putea fi realizate.

La Spitalul de Boli Infecțioase din același oraș, ar trebui desființate unele pavilioane, de exemple cel pentru tratarea bolilor de plămâni, lucru ce ar avea mulți pacienți dependenți de tratament.

În Brașov, cadrele medicale de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase sunt nevoite să-și schimbe programul.

Până acum, săptămâna de lucru era urmată de una de izolare, urmată de un test COVID care trebuia să fie negativ în vederea întoarcerii la muncă.

De la 1 august, se va renunța la săptămâna de izolare, lucrându-se 5 zile urmate de 2 zile de pauză. Acest lucru, conform conducerii, se întâmplă pentru că personalul COVID s-a obișnuit cu lucrul în aceste condiții. Mai mult, vine perioada concediilor și altfel nu se pot acorda acestea.