india
India (Sursă foto: Flickr)

Peste 63 de milioane de oameni din India s-ar putea să fi contractat Covid-19, au declarat marți autoritățile sanitare. Cifrele ar fi de 10 ori mai mari decât cele oficiale raportate, potrivit CNN

Un sondaj național efectuat pe mai mult de 29.000 de persoane din 700 de sate și secții a constatat că aproximativ una din 15 persoane cu vârsta peste 10 ani avea anticorpi împotriva coronavirusului, potrivit Consiliului indian de cercetare medicală. Sondajul a fost realizat de la mijlocul lunii august până la mijlocul lunii septembrie.

Testele anticorpilor, cunoscute și sub numele de teste serologice, verifică proteinele numite anticorpi din sistemul imunitar, care indică dacă cineva a fost expus virusului.

Din cei 1,3 miliarde de cetățeni ai țării, peste 966 de milioane au vârsta de 10 ani sau mai mult, conform celui mai recent recensământ al guvernului din 2011. Dacă una din 15 persoane din acest grup a fost infectată cu Covid-19, rezultă un total de 63,78 milioane de persoane.

Miercuri, India a raportat peste 6,1 milioane de cazuri și 96.000 de decese, potrivit datelor de la Universitatea Johns Hopkins.

Sondajul sugerează că pentru fiecare infecție raportată oficial, există de fapt 26 până la 32 de persoane infectate care nu sunt raportate sau cunoscute, a declarat dr. Balram Bhargava, directorul consiliului medical, la o conferință de presă marți.

Experții au avertizat în nenumărate rânduri că situația actuală și reală a infectărilor din India nu este pe deplin cunoscută.

Există numeroase motive pentru acest lucru: oamenii pur și simplu nu sunt suficient de testați. Uneori există erori în raportarea și înregistrarea cazurilor. Schimbarea strategiilor guvernamentale poate să modifice cifrele și poate oferi o imagine înșelătoare a situației.