Posibile restrictii in Suedia
Steag Suedia / sursa: pexels

Până în prezent, 89.340 de cazuri de infecție cu Covid-19 s-au înregistrat în Suedia, scrie 3dots.ro.

Pe toată durata pandemiei, școlile, magazinele, restaurantele sau sălile de fitness au rămas deschise iar autoritățile nu au impus restricții de circulație, bazându-se pe responsabilitatea cetățenilor.

”Stockholm a înregistrat o creștere evidentă a numărului de cazuri de Covid, la toate categoriile de vârstă. Discutăm cu autoritățile sanitare din capitală, să vedem dacă este nevoie să introducem noi măsuri pentru a reduce transmisia virusului”, a declarat epidemiologul-șef al Suediei, Anders Tegnell.

Într-o conferință de presă, șeful autorităților sanitare din Stockholm, Bjorn Eriksson, le-a cerut cetățenilor să respecte distanțarea socială și a avertizat că situația ar putea deveni din nou îngrijorătoare, dacă numărul infectărilor va crește în continuare.

”Pandemia continuă și sunt exasperat de oamenii care se comportă ca și cum s-a terminat. Toată lumea trebuie să ajute la reducerea transmisiei”, a declarat Eriksson.

Stockholm are în acest moment doar 27 de pacienți cu COVID-19 internați în spitale, și doar doi sunt la ATI. În momentul de vârf al pandemiei, în aprilie, spitalele din capitala Suediei tratau mai bine de 1.100 de pacienți.