Nelu Tătaru (sursa: YouTube)

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, împreună cu Secretarul de Stat, Bogdan Despescu, au susținut declarații de presă, astăzi dimineață, fiind la o ședință de Guvern pe tema situației epidemiei de coronavirus.  

Tătaru recomandă păstrarea unor reguli, deși el susține că se mențin doar parțial restricțiile.

Ministerul Sănătății a anunțat că este un început de transferuri de la secțiile ATI din spitalele pline, în alte spitale cu locuri la terapie intensivă. El trage un semnal de alarmă că, în București, sunt puține paturi de ATI, iar pacienții sunt transferați.

Referitor la deciziile Curții Constituționale, lucram la un proiect de lege: „Vrem ca toți factorii să se implice în luarea deciziilor”. El a mai adăugat că „vom clarifica printr-un nou proiect de lege termeni precum boală transmisibilă, carantină sau izolare.” CCR a susținut că izolarea și carantina trebuie să fie impuse printr-o lege, nu ordin de ministru.

Tătaru mai recomandă corpului medical sa explice pacienților cum se realizează carantina și izolarea.

Tătaru mai subliniară că, dacă rata de transmitere era 0,6 chiar 0,7 acum 3 săptămâni, acum ritmul de transmitere este de aproape 1.5.

Tătaru a încheiat prin a spune că se poate face o externare la cerere pentru asimptomatici cu asumarea de către medic și pacient.