Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru
Nelu Tătaru (sursa: Youtube)

„Septembrie e o lună de foc”- atenționează ministrul sănătății, Nelu Tătaru. El mai afirmă că mersul la școală nu ar trebui să îi îngrijoreze pe români deoarece acolo se iau măsuri stricte, ci aglomerațiile din parcuri și locuri de joacă unde se află și oameni bătrâni. 

„Septembrie e o lună de foc. Avem lună de campanie electorală, avem revenire din concedii, crește numărul celor care folosesc mijloace de transport în comun, începe școala, avem alegeri. Avem măsuri pentru fiecare din aceste reveniri, să nu le spun relaxări.

Să le respectăm, să rămânem pe acest platou zimțat, cu 1200 – 1300 de cazuri, număr mai mic duminica și luni când avem mai puține teste, și să ne putem adapta cu noua situație.

Am văzut îngrijorarea legată de acest început de an școlar, dar să ne gândim că vedem parcurile și locurile de joacă aglomerate, vedem și bunici acolo, lipsa măștilor, a unui dezinfectant.

Să nu ne temem de reluarea școlii când avem cadru legal cu norme! Mai degrabă să ne temem de ce se întâmplă nerespectând aceste reguli dincolo de școală”, a declarat Nelu Tătaru.