Tomograf (sursa: Pixabay)

La o lună de la inaugurarea cu fast de către managerul Adrian Streinu-Cercel, tomograful de 1 milion de euro de la Spitalul „Matei Balș” nu a fost folosit de niciun pacient. Motivul invocat este lipsa de personal, conform Libertatea

Pe 7 mai, doctorul Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului Național de Boli Infecțioase Matei Balș, în cadrul unei conferințe de presă organizate împreună cu primarul Dan Tudorache, declara: „Orice pacient care intră în «Balş» va trece pe aici, i se va face CT-ul pulmonar, pe baza algoritmului i se spune ce prognostic are imediat”.

La o lună de la această declarație îndrăzneață, niciun pacient nu a beneficiat de noul aparat. Un cadru a confirmat acest lucru, adăugând că dovada poate fi găsită dacă se deschide aparatul, acesta stocând datele de la fiecare pacient care intră în contact cu acesta.

Doctorul Apostolescu Cătălin, purtătorul de cuvânt al institutului, a confirmat și el informația. El susține că lipsa de personal este motivul pentru care aparatul nu poate fi utilizat.