sursa: Flickr

Crucea Roșie avertizează că statele est-africane trec printr-o criză umanitară complicată. Ele trebuie să țină pieptul unei triple amenințări: coronavirus, lăcuste și inundațiile, scrie The Independent

Impactul a trei crize separate afectează părțile estice ale Africii și lasă sute de mii de oameni la risc de îmbolnăvire și foamete, conform voluntarilor ce operează în regiune.

Statele din Cornul Africii, cea mai estică regiune a acestui continent, au fost forțate să introducă măsuri de carantinare ca urmare a pandemiei de coronavirus. Din păcate, aceste măsuri au venit chiar în perioada în care  inundațiile au lovit Kenya, Somalia și Rwanda, forțând evacuarea a jumătate de milion de oameni.

În tot acest timp, în această zonă a continentul s-a produs cea mai gravă infestare cu lăcuste din ultimii zeci de ani. Această infestare produce daune uriașe culturilor ceea ce sporește riscul de foamete în aceste zone.

Crucea Roșie a reușit să ofere ajutoare Etiopiei, Kenyei, Somaliei, Sudanului de Sud, Tanzaniei, Rwandei și Ugandei în valoare de peste 6,5 milioane de euro. Ajutoarele au venit sub forma alimentelor și altor elemente esențiale traiului.

Chiar dacă inițial s-a anunțat o răspândire lentă a coronavirusului, Organizația Mondială a Sănătății a anunțat peste 100 de mii de cazuri confirmate până vineri.