trump, covid
Donald Trump (sursă foto: Flickr)

Donald Trump amenință că SUA va retrage permanent finanțarea acordată Organizației Mondiale a Sănătății atât timp cât aceasta nu se va axa pe aducerea unor „îmbunătățiri substanțiale majore” în următoarele 30 de zile, notează dpa international.

Într-o scrisoare adresată președintelui OMS, președintele SUA reproșează luarea unor decizii greșite, precum incapacitatea de a răspunde la actuala situație de criză și încrederea în informațiile prezentate de China. Pe de altă parte, Xi Jinping, președintele Chinei, susține că țara sa a furnizat transparent și promt toate informațiile necesare OMS.

Trump susține că Organizația este responsabilă pentru o mare parte dintre numărul de decese din timpul pandemiei.

După ce în aprilie președintele a anunțat că fondurile vor fi înghețate temporar, acum este luată în considerare atât posibilitatea ca acestea să fie blocate permanent, cât și varianta ca SUA să renunțe la statutul de membru al OMS, dacă la sfârșitul celor 30 de zile nu se vor vedea îmbunătățiri.

„Nu pot permite ca banii plătitorilor de taxe din America să finanțeze în continuare o organizație care, în stadiul său actual, în mod clar nu servește interesele Americii”, a concluzionat Donald Trump.

1 COMENTARIU

Comments are closed.