Turiștii sunt rugați să stea departe de Amsterdam (sursă foto: Flickr)

Deși granițele interne ale Uniuni Europene sunt majoritar deschise, turiștii sunt îndemnați să nu aleagă Amsterdam ca destinație de vacanță. Rugămintea vine din partea primarului din Amsterdam, îngrijorat de posibilitatea apariției unui nou val de infecții, conform publicației Bloomberg, citată de Agerpres.

Din cauza numărului de vizitatori, autoritățile din Amsterdam au luat deja o serie de măsuri menite să descurajeze adunarea acestora în spații aglomerate. În piața Dam, din centrul istoric al Amsterdamului, o serie de afișe avertizează publicul să mențină distanța de 1,5 metri. Mai multe străzi din cartierul roșu sunt închise. Magazinele din centrul istoric nu mai pot vinde alcool de joi până duminică, până la 1 septembrie.

„Corona şi turismul de masă nu merg bine împreună, cu siguranţă nu într-un oraş cu un centru istoric cum este Amsterdam. Există riscul de contaminare”, spune primarul orașului, Femke Halsema, care recomandă turiștilor să evite perioada weekend-urilor atunci când își planifică vacanța.