Abator (sursa: Youtube)

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Consulatului General al României la Stuttgart, a fost notificat de către reprezentanții companiei angajatoare cu privire la decesul unui cetățean român care își desfășura activitatea în cadrul unei companii de prelucrare a cărnii din Birkenfeld, Republica Federală Germania, unde au fost înregistrate cazuri de infectare cu COVID-19.

MAE menționează că, potrivit informațiilor comunicate de către angajator, persoana în cauză fusese testată negativ la infecția cu SARS-CoV-2 de două ori în cadrul testărilor efectuate întregului personal din cadrul companiei, ultima dată în cursul săptămânii precedente. Familia cetățeanului român a fost înștiințată cu privire la decesul persoanei în cauză, iar angajatorul se va ocupa de formalitățile de repatriere a trupului neînsuflețit, suportând cheltuielile aferente.

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Consulatului General al României la Stuttgart, este în contact cu reprezentanții companiei, fiind pregătit să acorde asistența consulară necesară, inclusiv cu privire la procedura necesară repatrierii trupului neînsuflețit și eliberarea certificatului de deces.

În luna aprilie, Ministerului Afacerilor Externe informa că 500 din cei 1.100 de angajați ai abatorului din Germania unde este focar de COVID-19 sunt cetățeni români. Instituția spune că 250 de angajați ai abatorului au fost confirmați cu coronavirus, fără a putea preciza și naționalitatea acestora. Cu o zi în urmă, MAE a transmis că au fost depistați cu coronavirus peste 200 de români care lucrează la acest abator.

În urmă cu câteva zile, MAI anunțase că mai mulți angajați români ai unui abator din nord-vestul Germaniei au fost infectați cu noul coronavirus. Potrivit presei germane este vorba de 92 de angajați, 62 dintre ei locuind într-un complex comun.