Compania biotehnică Modena susține că rezultatele preliminare pe subiecți umani sunt pozitive. Dacă totul merge conform planului, un vaccin în formă finală ar putea fi gata la începutul anului viitor, în ianuarie, potrivit CNN.

Compania biotehnică Modena lucrează în parteneriat cu Institutul Național pentru Sănătate din Statele Unite, în vederea realizării unui vaccin.

Aceste date sunt din prima fază a rezultatelor, o fază în care se stabilește dacă vaccinul este sigur și provoacă un răspuns din partea sistemului imunitar. Totuși, aceste rezultate nu au fost analizate de alți cercetători sau publicate în vreun jurnal medical.

Modena este o companie localizată în Cambridge, Massachusetts, fiind una dintre cele 8 companii implicate în dezvoltarea unui vaccin împotriva coronavirusului.

Compania a vaccinat zeci de participanți la studii pentru a distruge anticorpii și a opri virusul din a ataca celulele umane. Până acum, toți neutralizatorii de anticorpi au avut rezultate mai bune decât cei ai pacienților deja vindecați, susține compania.

Autoritățile le-au permis deja celor de la Modena să înceapă fazele 2 și 3, faze ce implică mai mulți participanți.

Cu toate acestea, nu se știe dacă în condiții naturale, rezultatele obținute pe subiecți umani ar fi aceleași.