Vacanțe în Grecia: test negativ pentru COVID-19, necesar și la călătoria cu avionul (sursă foto: Wikimedia Commons)

Turiștii români și bulgari care intenționează să ajungă în Grecia cu avionul trebuie să aibă asupra lor și să prezinte un test negativ pentru COVID-19, efectuat cu maximum 72 de ore înainte de efectuarea călătoriei. Măsura intră în vigoare de la 28 iulie, a anunțat Nikos Hardalias, șeful protecției civile, conform Digi24.

Măsura va fi în vigoare în perioada 28 iulie-4 august. Decizia a fost luată în urma evoluției epidemiologice a României și Bulgariei și nu se aplică cetățenilor greci care efectuează călătorii esențiale. Pentru intrarea pe teritoriul elen rămâne necesară completarea formularului electronic PLF cu cel puțin 24 de ore înainte de sosire.

„Guvernul elen, în cooperare cu serviciile competente, analizează și evaluează în mod constant datele epidemiologice, astfel încât primirea vizitatorilor străini să se poată face în siguranță și fără riscuri privind sănătatea publică”, a declarat Nikos Hardalias.

Începând cu data de 15 iulie, călătorii români care tranzitau vama Kulata-Promachonas erau de asemenea obligați să prezinte un test negativ pentru infecția cu SARS-Cov-2.

Citește și: Lista centrelor de testare pentru românii care călătoresc în Grecia