Marcel Vela: (sursa: Facebook)

Ministrul de interne, Marcel Vela, a comentat studiul făcut de compania Avantera, potrivit căruia în luna septembrie în România ar urma să se înregistreze peste un milion de cazuri de coronavirus. El a precizat că documentul nu a fost analizat de Comitetul Național pentru Situații de Urgență- scrie Digi24

„Am văzut în fiecare seară la TV tot felul de specialiști care anunțau ce se va întâmpla, că va fi rău. În martie și aprilie n-am avut o creștere a numărului de cazuri. Românii au fost extrem de responsabili de Paște și 1 Mai Acest studiu nu a ajuns pe masa mea, acest studiu nu e făcut de CNSU. Oficial nu s-a dezbătut în CNSU o asemenea situație mega dramatică”, a declarat Vela.

El a spus că focarele existente pot fi ținute sub control dacă autoritățile vor comunica mai bine cu populația.

„Nu luați în calcul știri alarmiste. Nu cred că trebuie să ne ocupăm tot timpul, toată energia cu studiile unora. Este clar că avem o creștere, că avem focare, că acestea sunt regionalizate în anumite zone, nu e la nivel național. Dacă ne concentrăm spre a comunica mai bine, spre a explica cetățenilor din acele zone eu cred că acest nivel de alarmare și dinamica acestei creșteri se va opri și va fi într-un platou și apoi în coborâre”, a mai precizat ministrul.

În studiul companiei Avantera se arată că la mijlocul lunii august am putea avea  între 42.447 şi 58.400 cazuri active, dintre care 2.122 – 4.088 în terapie intensivă.