sursa: GettyImages

Spania a înregistrat o nouă scădere a numărului de cazuri confirmate de COVID-19, rezultate încurajatoare pentru medicii din prima linie. Ministrul spaniol al Sănătății a anunțat că în ultimele 24 de ore nu a fost înregistrat niciun deces cauzat de Coronavirus notează Libertatea.

În total, în ultimele 24 de ore, Spania a înregistrat 71 de noi cazuri, depistate prin teste PCR. Faţă de intervalul precedent, numărul a scăzut cu 25.

Madrid este regiunea în care au fost detectate cele mai multe noi cazuri, 18, urmată de Catalonia, cu 16, Castilla y León, cu 11, Comunidad Valenciana, cu 6, Navarra, cu 5, şi Aragón, cu 4.

În ultima săptămână, Ministerul Sănătăţii a revizuit bilanțul deceselor și numărul cazurilor confirmate, prin teste PCR. Cea mai importantă a fost făcută lunea trecută, când ministerul a scăzut bilanțul deceselor cu aproximativ 2.000.

De la începutul epidemiei, Spania înregistrat 27.127 de decese, fiind a șasea cea mai afectată țară, după SUA, Marea Britanie, Italia, Brazilia și Franța. Totodată, au fost confirmate 239.638 de cazuri.