Cel puțin 2 mii de morminte au fost recent săpate în capitala din Chile, având în vedere faptul că în această săptămână s-a înregistrat o explozie a cazurilor noi de coronavirus confirmate. Rashid Saud, directorul unui cimitir, a declarat pentru AFP că este clar că va fi nevoie de mai multe gropi, fapt pentru care cimitirul acestuia se pregătește pentru ce este mai rău.

Thousands of graves dug in Santiago, Chile

Thousands of graves are being dug in Santiago, Chile, to cope with a surge in COVID-19 deaths.Full story: http://u.afp.com/3MoD

Publicată de AFP News Agency pe Vineri, 15 mai 2020

Din cauza exploziei de cazuri, autoritățile au fost nevoite să declare carantina obligatori începând cu ziua de vineri.

Până la sfârșitul săptămânii trecute, în Chile erau confirmate zilnic între 350 și 500 de cazuri zilnice. Totuși, până miercuri, în decurs de doar 24 de ore, fuseseră confirmate nu mai puțin de 2.600 de noi cazuri. Până acum, 368 de oameni și-au pierdut  viața ca urmare a infectării cu coronavirus.

Luis Yevenes, șeful Uniunii lucrătorilor din cimitire, a declarat pentru AFP că este îngrijorat pentru că este conștient că în multe alte orașe din Chile nu este destul loc pentru un număr mare de gropi într-un timp scurt.