Raed Arafat s-a vaccinat / sursa: captura video facebook rovaccinare

Întrebat de gazetarul Cristian Tudor Popescu dacă nu ar fi fost “mai logic” ca etapa a doua a campaniei de vaccinare să includă doar persoanele de peste 65 de ani și bolnavii cronic și nu tineri sănătoși din categoria “personal esențial”, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat că strategia națională de imunizare era acolo înainte de a ajunge la Minister, neputând să schimbe lucrurile deja stabilite.

“Hotărârea de Guvern care stabilește Strategia națională de vaccinare era acolo înainte să vin eu. Nu pot să schimb lucrurile care au fost deja stabilite, decât dacă ai motive extrem de serioase.

Putem discuta de oportunitatea unei anumite etapizări. Am pus câteva mecanisme în lege care ar trebuie să ne asigure că există o proporție rezonabilă a vaccinurilor care merg către persoanele la risc, adică bătrâni și bolnavi în special, anume 75%-25%. Am crezut că este suficient.

Dacă am fi făcut, așa cum spuneți, să fie numai vârstnici și persoane cu boli cronice, poate că ar fi existat destui nesimțiți – iertați-mă că nu folosesc în momentul ăsta alt termen – care ar fi spus că sunt foarte bolnavi”, a afirmat oficialul din Guvern, la Digi24.

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugăm lasă un comentariu!
Numele tău