Gala de deschidere a Concursului Internațional „George Enescu” are loc în această seară, pentru prima oară fără public în sală (sursă foto: Facebook)

Concursul internațional „George Enescu” ediția 2020 debutează în această seară cu premiera mondială a concertului Brahmsodia, scris de compozitorul român contemporan Dan Dediu. Este pentru prima oară în 62 de ani când Gala de Deschidere a Concursului Enescu se desfășoară fără public în sală.

Conform site-ului festivalului, prima compoziție a aceste seri prezintă o legătură muzicală între Simfonia compusă de Johannes Brahms și Triplul Concert pentru vioară, violoncel și pian compus de Dan Dediu special pentru această ediție a Concursului Enescu.

În a doua parte a deschiderii va fi interpretat, tot în premieră, Concert pour clarinette et orchestre, compus de câștigătorul secțiunii compoziție de la ediția din 2018, Alexandru Murariu.

Concertul de deschidere va fi interpretat de Filarmonica George Enescu, alături de trei laureați ai edițiilor precedente ale concursului, sub bagheta dirijorului Josep Caballé Domenech.

Concursul „George Enescu” se va desfășura în perioada 29 august-20 septembrie. Atât Gala de Deschidere, cât și alte concerte vor putea fi urmărite pe site-ul www.festivalenescu.ro sau pe Televiziunea Română (TVR 1, TVR 1 HD și TVR Internațional).