Grinzile nituite de susținere a Cazinoului din Constanța au fost bine conservate și vor fi lăsate la vedere, la fel ca zidurile de piatră şi planşeele cu bolţi de cărămidă din structura clădirii. Constatarea a fost făcută în timpul lucrărilor de restaurare a Cazinoului, transmite Agerpres.

Grinzile construite de inginerul Anghel Saligny se află în subsolul clădirii, acolo unde vor fi amenajate două camere de muzeu. Echipele care lucrează la restaurarea clădirii au ajuns la concluzia că atât grinzile de susținere, cât și zidurile de piatră și planșeele cu bolți de cărămidă se află în stare bună, iar la finalul lucrărilor de restaurare, vor fi lăsate la vedere. În acest moment se lucrează și la decopertarea fațadei Cazinoului, al cărei grad de degradare urmează să fie stabilit.

Lucrările de restaurare au început în luna ianuarie a acestui an și vor respecta planul original după care clădirea a fost construită, în anul 1910. Pe măsură ce lucrările avansează, restauratorii se așteaptă să identifice și dovezi ale intervențiilor făcute în anii 1950, de deținuții care au lucrat la reabilitarea clădirii.