Sursă foto: Facebook

Cea de a 14-a ediție a Galei Premiilor Gopo va fi organizată în aer liber, pe 29 iunie, transmite HotNews. Evenimentul celebrează și premiază anual cele mai reușite filme din cinematografia românească.

Ediția de anul acesta va fi organizată la Verde Stop Arena, în București, fiind prima ediție care va avea loc în aer liber. Inițial programată pentru data de 24 martie, Gala a fost amânată din cauza instituirii stării de urgență odată cu creșterea numărului de persoane infectate de noul coronavirus.

Alexandru Boghiu, coordonator al Galei Premiilor Gopo, a declarat că organizarea ediției de acest an va atrage atenția asupra domeniului cinematografiei, care fost profund afectat de criza economică generată pe pandemie.

În acest an, producțiile care au intrat în selecția pentru trofeul Gopo acordat celui mai bun film de lung metraj sunt: „La Gomera” (r. Corneliu Porumboiu), „Călătoria fantastică a Maronei” (r. Anca Damian),  „Monștri.” (r. Marius Olteanu), „Parking” (r. Tudor Giurgiu) și „Touch Me Not” (r. Adina Pintilie).

La secțiune Cel mai bun film documentar au fost nominalizate producțiile: „Distanța dintre mine și mine” (r. Dana Bunescu, Mona Nicoară), „Emigrant Blues: un road movie în 2 ½ capitole” (r. Mihai Mincan și Claudiu Mitcu), „Jurnalul familiei -escu” (r. Șerban Georgescu), „Omul care a vrut să fie liber” (r. Mihai Mincan și George Chiper-Lillemark) și „Timebox” (r. Nora Agapi).

De asemenea, actorii Adela Mărculescu și Virgil Andriescu vor fi omagiați cu Premiul Gopo pentru Întreaga Carieră.

Premiul Publicului pentru producția românească ce a avut cel mai mare succes de box office va merge anul acesta spre două filme de comedie: „Oh, Ramona!” (256.111 spectatori și încasări de 5.016.357 de lei) și „5Gang: Un altfel de Crăciun” (167.025 de spectatori și încasări de 3.762.478 lei).