Cea mai așteptată noapte din industria cinematografică va fi amânată pentru prima dată în 40 de ani, din cauza pandemiei de coronavirus, transmite CNN.

Academia Americană de Film a anunța luni că cea de a 93-a ediție a Premiilor Oscar nu va mai avea loc pe 28 februarie 2021, ci va fi reprogramată pentru data de 25 aprilie.

„Vreme de mai bine de un secol, filmele au jucat un rol important în a ne mângâia, a ne inspira și a ne distra în cele mai întunecate vremuri. Cu siguranță au făcut-o anul acesta. Sperăm că, prin extinderea perioadei de eligibilitate și a datei noastre de premiere, vom oferi flexibilitatea de care producătorii de filme au nevoie pentru a-și termina și lansa filmele, fără a fi penalizați pentru ceva care nu este sub controlul nimănui”, au declarat într-o declarație comună președintele Academiei, David Rubin și CEO-ul Academiei, Dawn Hudson.

În plus față de amânare, Academia a extins perioada de eligibilitate pentru filmele înscrise, care corespundea în mod normal anului calendaristic. Pentru Oscarurile din 2021, perioada este extinsă până la 28 februarie.