Prințesa Diana (foto: wikimedia commons)

Prințesa Diana nu a fost un membru obișnuit al familiei regale. Ea a fost, mai degrabă, o membră non-conformistă a acesteia, fiind adesea supranumită „Prințesa poporului”. Vogue a descoperit 16 lucruri mai puțin știute despre Lady Di:

  1. Prințesa Diana avea două surori, Lady Sarah McCorquodale și Lady Jane Fellowes, și doi frați, Earl Spencer și John Spencer. Prințesa nu l-a cunoscut niciodată pe acesta din urmă, deoarece a murit la câteva ore după ce s-a născut, în ianuarie 1960.

2) Părinții ei, Frances Shand Kidd și Edward John Spencer s-au despărțit când Diana avea vârsta de șapte ani.

3) Bunica ei maternă, Ruth Roche a fost prietenă și confidentă a reginei Elisabeta, regina mamă.

4) A crescut într-o casă din Sandringham Estate, Norfolk, care era deținută de familia regală și închiriată de regina Elisabeta a II-a.

5) Prințesa Diana a visat să fie balerină, dar i s-a spus că este prea înaltă.

6) A devenit Doamnă când tatăl ei a moștenit titlul de Earl Spencer. Prin urmare, Lady Diana și-a păstrat porecla „Lady Di”, chiar și după ce a devenit prințesa de Wales când s-a căsătorit cu prințul Charles.

7) Prințesa Diana a fost școlită la domiciliu până la vârsta de 9 ani, înainte de a pleca la internat. A părăsit internatul la 16 ani, când a fost admisă la o școală din Elveția. A studiat acolo doar un semestru, până să-l întâlnească pe prințul Charles.

8) Înainte de a se întâlni cu prințul Charles, prințesa Diana a avut multe slujbe. Afost inclusiv dădacă și profesoară.

9) A fost prima membră a familiei Regale care a avut un loc de muncă plătit.

10) S-a întâlnit cu Prințul Charles doar de douăsprezece ori înainte de a se căsători. La acea vreme, ea avea 19 ani și el 32.

11) A fost prima femeie din familia Regală care a născut într-un spital. Înaintea ei au născut acasă.

12) A scris de mână scrisori de mulțumire către fiecare persoană care i-a oferit un cadou. Se zvonește că a scris mii după nașterea prințului William. Unele dintre ele au fost de atunci scoase la licitație pentru 2.000 – 20.000 de dolari.

13) În aprilie 1987, o fotografie cu prințesa Diana strângându-i mâna unui bolnav de HIV fără să poarte mănuși a făcut înconjurul lumii. Astfel, Lady Di a vrut să demonteze miturile care planau asupra celor afectați de HIV

14) Elton John, George Michael, Tilda Swinton și Liza Minelli au fost doar câțiva dintre prietenii celebri ai prințesei.

15) Grupul preferat al prințesei Diana era ABBA. Kate Middleton și prințul William i-au adus un omagiu alegând melodii ABBA în ziua nunții lor din 2011.

16) Inelul de logodnă a fost ales din catalog – o premieră în istoria familiei regale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugăm lasă un comentariu!
Numele tău