Excluderea regizorului Roman Polanski din Academia de Film Americană este confirmată încă o dată în tribunal (sursă foto: Wikimedia Commons)

Regizorul Roman Polanski și Academia de Film Americană, care decernează premiile Oscar,  rămân în continuare separați. Deși regizorul a inițiat un recurs împotriva excluderii sale din Academie, acesta a fost respins marți de o judecătoare din California, după cum notează AFP, citat de Agerpres. 

Roman Polanski a fost exclus oficial din Academie pe data de 3 mai 2018, împreună cu Bill Cosby, amândoi fiind condamnați pentru agresiuni sexuale. În urmă cu patru decenii, Polanski a pledat vinovat pentru corupere de minori, după ce a întreținut relații sexuale cu Samantha Geimer, care pe atunci avea vârsta de 13 ani.

Cineastul susține că excluderea sa din Academia de Film Americană din anul 2018 ar fi trebuit făcută cu preaviz și ar fi trebuit să îi lase „o şansă rezonabilă de a se face auzit”. În schimb, judecătoarea din California a respins recursul, pe motiv că decizia Academiei a fost „motivată de probe” şi „nu a ţinut de un capriciu sau de o decizie arbitrară”.